Povratak na vesti

Gde možete dobiti biološku terapiju?

07.11.2021

Kao Udruženje pacijanata obolelih od psorijaze apelujemo svima da ne odustaju od problema sa psorijazom i svoje rešenje tj. novi put lečenja potraže u klinikama koje će im stvarno promeniti tok lečenja.

Od februara 2019. godine u našu državu stigao je biološki lek. Lek koji se dobija putem inekcija nije dostupan i ne izdaje ga svaka ustanova u našoj državi. Ne može se samostalno kupiti u apoteci ili biti prepisan od lekara opšte prakse. Ali od lekara opšte prakse možemo da dobijemo uput za ustanove koje, ne samo da imaju biološki tretman lečenja, već poseduju i sve ostale vrste sistemskih terapija, uključujući i fototerapiju.

U nastavku pišemo spisak preporučenih ustanova u kojima je dostupan sistemski put lečenja kao i biološka terapija koja je trenutno namenjena za teže i srednje teške oblike psorijaze.

1. Klinika za dermatovenerologiju, KC Srbije, Beograd
2. Klinika za kožne i polne bolesti, Vojnomedicinska Akademija, Beograd
3. Klinika za kožne i polne bolesti, KBC Zvezdara, Beograd
4. Klinika za kožno-venerične bolesti, KC Vojvodine, Novi Sad
5. Klinika za kožne i polne bolesti, KC Niš, Niš
6. Centar za dermatovenerologiju, KC Kragujevac, Kragujevac

Sve terapije su dostupne o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).
Zakažite Vaš pregled!

Psorijaza

Sveobuhvatni izvor informacija o psorijazi - uključujući mogućnosti lečenja i praktične savete koji će vam pomoći da smanjite fizičke i emocionalne posledice koje psorijaza može imati na vaš život.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram