Povratak na vesti

Ko su oboleli od psorijaze koji mogu da se leče biološkim lekovima o trošku RFZO?

18.11.2021

Biološka terapija za lečenje psorijaze je nakon dugi niz godina stavljena na listu lekova Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, još od februara 2019. godine.

Biološku terapiju za lečenje psorijaze mogu da dobiju svi oboleli od psorijaze koji zadovoljavaju određene kriterijume, a to su:

- Oboleli koji imaju umerenu do tešku psorijazu, tj. ukoliko je PASI skor veći ili jednak od 10.
- Oboleli koji imaju psorijazu sa lokalizacijama na licu ili šakama/stopalima.
- Oboleli kod kojih nije bilo odgovora na druge sistemske terapije ili kod kojih je primena druge sistemske terapije kontraindikovana ili ne podnose drugu sistemsku terapiju (poput lekova acitretin, metotreksat ili UVA,UVB fototerapija).

Zakažite pregled kod dermatologa u nekoj od ključnih ustanova. Na zakazani pregled ponesite svu medicinsku dokumentaciju koju imate o prethodnim lečenjima i terapijama koje ste koristili ili koristite.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili Vam je potrebna naša pomoć slobodno nas kontaktirajte u poruci na ovom sajtu, ili našoj Facebook stranici.

Tretirajte psorijazu ozbiljno!

Psorijaza

Sveobuhvatni izvor informacija o psorijazi - uključujući mogućnosti lečenja i praktične savete koji će vam pomoći da smanjite fizičke i emocionalne posledice koje psorijaza može imati na vaš život.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram