Povratak na vesti

Nova ustanova na listi za preporuku biološke terapije

30.11.2021

Netrpeljivost psorijaze je velika, a njeno lečenje mukotrpno i mučno. Svi mi svakodnevno pokušavamo da pronađemo rešenje za naš problem pa smo spremni da za to odvojimo puno novca i vremena. Do 2019. godine mogli smo da se lečimo samo lokalno i sa određenim sistemskim terapijama koje nemaju procentualno visok nivo u rešenju problema psorijaze. Zato nam je stigao biološki lek. Do sada, biološki lek mogle su da preporuče veće ustanove i njih je nažalost samo šest.

Danas je Udruženje pacijenata obolelih od psorijaze učestvovalo na edukativnom predavanju o podizanju svesti težine bolesti kod lekara kao i predstavljanje lošeg kvaliteta života koji vode pacijenti obolelih od psorijaze, u novoj ustanovi koja će se od danas priključiti ostalim ustanovama kada su u pitanju preporuke za dobijanje biološke terapije.

Nova ustanova se nalazi u Vojvodini i u pitanju je Opšta bolnica Đorđa Joanovića u Zrenjaninu.

Kao Kragujevac, Beograd, Niš i Novi Sad, grad Zrenjanin će imati mogućnost da sakuplja kompletnu dokumentaciju i analize pacijenata i direkno ih upućuje komisiji za odlučvanje dobijanja biološke terapije. Ovo će umnogome pomoći ljudima iz okolnih mesta da brže dolaze do adekvatnije terapije za lečenje, a samim tim i da uštede dragoceno vreme koje se potroši u celom procesu lečenja psorijaze.

Zahvaljujemo se svima na podršci i nadamo se još većem i boljem napretku u bliskoj budućnosti!

Informiši se. Zaprati nas:

  • Facebook
  • Psorijaza.rs
  • YouTube
  • E-mail: pacijenti@3pgmail.com
  • Psorijaza

    Sveobuhvatni izvor informacija o psorijazi - uključujući mogućnosti lečenja i praktične savete koji će vam pomoći da smanjite fizičke i emocionalne posledice koje psorijaza može imati na vaš život.
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram